Високий Вал

Последнее обновление 11:53 четверг, 21 марта

Укр Рус

Руслан СОТНИК

Підприємець

29.12.2016 21:32 Руслан СОТНИК

Заступник Наливайченка запевнив, що «Справедливість» буде в парламенті

Наприкінці року у багатьох із нас є традиція: підбити підсумки роботи, проаналізувати досягнення та зрозуміти, як виправити помилки. «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» аналізуючи 2016-тий - свій перший рік діяльності, може впевнено дивитися у майбутнє.

Не будучи парламентською партією, опираючись лише на власні сили, активісти Руху зробили все можливе та неможливе для допомогти нашим захисникам в АТО, їхнім родинам у тилу, захистити звичайних громадян від свавілля чиновників та згуртувати потужну команду, готову йти до влади та змінювати країну.

«Цього року ми почали свою системну діяльність по розбудові реальної, а не на папері, розгалуженої структури з широкою мережею представництв у регіонах.

Усе більше громадських діячів, активістів «Антикорупційного руху Наливайченка», військових та бійців добровольчих батальйонів, представників волонтерського корпусу, середніх та малих підприємців, медиків, викладачів, студентів і представників інших сфер діяльності долучаються до Руху «Справедливість» по всій країні», - зазначив заступник лідера партії Руслан Колєсніков.

За його словами, протягом 2016 року до команди Наливайченка долучилися більше 10 000 громадських активістів. Ті, кого підтримали громади на місцях, очолили місцеві організації чи ввійшли до рад місцевих організацій Партії. За останні 6 місяців було створено 20 обласних організацій, більше 40 районних та понад 20 міських організацій Руху «Справедливість».

Юрист-волонтер Руху «Справедливість» Василь Бичківський, у свою чергу,зауважив, що практично у кожному регіоні вже працюють по декілька юридичних центри Партії. «Я хочу подякувати своїм колегам зі всіх куточків України, які в свій вільний від роботи час абсолютно безкоштовно надали юридичну допомогу понад 3 000 громадян у питаннях захисту їхніх прав проти корумпованих чиновників усіх рівнів.

Хочу також закликати кожного українця не боятися відстоювати свої права! Ми готові у цьому допомогти. Яскравий приклад того, що разом можливо зламати корупційні схеми – справа киянки Ірини Слівінської, квартиру якої намагався привласнити чиновник із Держфінінспекції», - розповів пан Василь.

Один із пріоритетних напрямків діяльності Партії – допомога нашим військовим. Волонтерські центри на базі регіональних партійних офісів сформували та передали в зону АТО більше півсотні тонн харчів та 50 засобів для обігріву, теплі речі, маскувальні сітки, допомогли відремонтувати десятки одиниць військової техніки.

Лідер Руху Валентин Наливайченко разом із командою передав на передову 5 житлово-санітарних модулів для комфортного проживання наших військових.

З червня по вересень 2016 року в санаторно-реабілітаційному центрі для учасників АТО, організованому командою Руху «Справедливість» на Вінниччині, було оздоровлено більше ніж 100 родин військовослужбовців на повному утриманні.

«Наші стратегічні партнери - медики-волонтери Першого добровольчого медичного шпиталю ім. М. Пирогова, президентом якої є Геннадій Друзенко, з серпня місяця свої ротації до зони АТО здійснюють за підтримки Руху.

За два роки своєї активної праці на передовій вони надали медичну допомогу більше ніж  10 000 людей, як із числа військовослужбовців ЗС України, так і з числа мирного жителів Донбасу», - зазначає Руслан Колєсніков.

Окрім цього, Наливайченко ініціював загальнонаціональний проект «Армія Гідності», активістами якої стали бійці АТО та волонтери, які поділяють ідеї Руху «Справедливість», але не готові йти в політику. Активісти «Справедливості» спільно з бійцями «Армії Гідності», яку очолив ветеран АТО Тарас Костанчук, провели багато успішних акцій, покликаних відстояти права наших захисників. «Зокрема, «Захистимо честь та гідність патріотів!». Акція проходила одночасно під стінами ГПУ в Києві, а також у Львові, Рівному та Луцьку.

Ветерани АТО зібрались для того, щоб підтримати побратимів з Волинської області, а саме бійців з 51 окремої механізованої бригади, яких по надуманих мотивах військова прокуратура незаконно звинуватила у вчиненні військових злочинів. Бійців бригади виправдали!

Також, завдяки тиску на владу, більше сотні бійців добровольчих батальйонів отримали посвідчення учасника бойових дій. Ще кілька бійців отримали статус інваліда», - ділиться успіхами Руслан Колєсніков.

Листопад для Руху «Справедливість» пройшов під гаслом «Вимагаємо покарання!». Акція з аналогічною назвою проводилася в усіх обласних центрах України. У ході наметової кампанії активістами Руху зібрали тисячі заяв до ГПУ від українців, які вимагали визнати їх постраждалими від офшорних діянь представників влади та доєднати їх до кримінального провадження, відкритого за заявою Валентина Наливайченка.

15 листопада 300 томів заяв від українців лідер Партії передав у приймальню Адміністрації Президента.

А вже у грудні тільки навесні цього року зареєстрована Партія В. Наливайченка вперше у своїй історії взяв участь у виборах до рад об’єднаних територіальних громад. Виборчій штаб Партії свідомо прийняв рішення не виставляти своїх кандидатів до усіх громад, на відміну від інших політичних сил, а провівши регіональні праймеріз, визначив кандидатів, що представляли Рух «Справедливість» в п’яти об’єднаних територіальних громадах, ділиться секретами Руслан Колєсніков.

Одною з обов’язкових умов для кандидатів, які балотувалися від від Руху «Справедливість»,була вимога по знанню чинного законодавства з децентралізації і знання проблематики громад.«Тому, ми можемо з впевненістю казати, що наші представники володіють досконалим знанням місцевої  проблематики та методично підготовлені до захистів інтересів людей в місцевих радах», - розповідає заступник Наливайченка.

Результати молодої політсили вражають: за результатами виборів Рух «Справедливість» досяг успішного результату в чотирьох об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Кандидатам вдалося не лише подолати прохідний бар’єр, а й випередити парламентські партії, а в окремих громадах взяти більшість представницьких мандатів в місцевих радах.

Так, у Млинівській ОТГ Рівненської області команда «Справедливості» користується найбільшою довірою серед інших політичних сил і отримала 44% підтримки виборців і матиме 11 представників у місцевій раді.

У Остерській міській громаді Чернігівської області «Справедливість» має трьох представників. На виборах партія отримала 11,54% підтримки виборців, випередивши політсили, які діють в Україні більше двох десятків років та представлені в Парламенті.

У Судовишнянській міській громаді Львівської області «Справедливість» також має трьох представників із результатом 11,5%. А кандидат на посаду голови громади, Юрій Кужда посів друге місце.

У Тальнівській міській громаді Черкаської області «Справедливість» буде представлена чотирма депутатами, а рівень довіри до Партії сягає 15.38%.

Загалом, у радах об’єднаних територіальних громад «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» має 21-го депутата.

Виборча кампанія для Руху «Справедливість» відзначилася не лише достатньо успішним результатом, але й активною роботою по протидії незаконним методам агітації та антикорупційній діяльності. За інформацією прес-служби Партії, в деяких регіонах їхні активісти виявили схеми з підкупу виборців, зуміли власними силами за фільмувати (https://www.facebook.com/Spravedlyvist033/?fref=ts)  та задокументувати такі випадки, а причетних осіб та зібрані матеріали передати правоохоронним органам.

«Активна діяльність Руху та нашого лідера у 2017 році дозволяє з упевненістю дивитися у майбутнє, а головне – сміливо йти до людей і бути ними почутими. Цей склад Верховної Ради є ким замінити! І результати виборів до ОТГ підтверджують побоювання багатьох політсил, що «Справедливість» буде в Парламенті. Для початку…- усміхаючись, резюмує заступник Наливайченка Руслан Колєсніков.

Та закликає українців приєднуватися до команди Руху «Справедливість».

закрытьДобавить комментарий: