Високий Вал

Последнее обновление 11:53 четверг, 21 марта

Укр Рус

Петр АНТОНЕНКО

журналіст

06.07.2015 09:49 Петр АНТОНЕНКО

Без Фестивалю журналістики, без Козацького свята, без Всесвітнього Форуму

Може, Народний Рух згадає про 25-річчя славного походу «Дзвін-90»?

   Коли торік вперше не було проведено обласний Фестиваль журналістики «Золотий передзвін Придесення», що в якійсь мірі вже був і всеукраїнським, який проводився друге десятиліття, традиційно до Дня журналіста України, це «списали» на переміну влади, початок сепаратистського заколоту і російської  агресії на Донбасі.

    Пройшов рік. Суспільство вже потроху звикло з усім означеним, якщо можна з цим «звикнутися», життя продовжувалося. Більше того, на решті України, в далеких від фронтового Сходу областях наче аж підкреслювалося: мирне життя продовжується, з усіма його подіями і традиціями у мистецтві, освіті, спорті. Що спростовувало й другу мотивацію скасування фестивалю—мовляв, треба економити кошти на різних акціях В Чернігові, як і загалом по Україні, ці акції тривали, ніби підкреслюючи— ми народ миру, а  не війни. І до проведення різних фестивалів, конкурсів, свят традиційно і ще більше, ніж раніше, долучалися спонсори—великий і малий бізнес, підприємці. Врешті, вони завжди спонсорували й проведення фестивалів журналістики. Від місцевої влади, насамперед, закладів культури,  вимагалося лише організувати святкове дійство в обласному академічному театрі чи філармонії.  І ось «Золотий передзвін Придесення» не відбувся й  другий рік підряд.
    Продовжимо цей ряд. Точно так само другий рік підряд не відбулося обласне Козацьке свято у славній гетьманській столиці — Батурині. Звичайно, батуряни традиційно, в другу неділю червня, провели це свято— скромно, як міське. Але варто нагадати, що чверть століття Козацьке свято проводилося як обласне, всеукраїнське, а  в окремі роки й міжнародне. В липні якраз ювілей: минає25 років від проведення Чернігівськими обласними організаціями Народного Руху і «Просвіти» першого козацького свята в Батурині. Саме ним завершився кількаденний агітаційно-культурологічний похід «Дзвін-90».До  його проведення  спонукала і  щойно ухвалена Верховною Радою Декларація про державний суверенітет України, якій теж 16 липня ювілей — 25-річчя.        
    Звернімо увагу: це було ще за Радянського Союзу, в загниваючому,  але існуючому СРСР, при правлячій Компартії, яка чинила шалений  спротив походу «Дзвін-90». Тим не менше, похід районами Чернігівщини пройшов з великим успіхом. А в Батурині рухівці і просвітяни вперше підняли синьо-жовтий український національний прапор, вперше відкрито виконали наш Гімн «Ще не вмерла Україна». Вперше за кілька століть помолилися в гетьманській столиці за Івана Мазепу і його козаків, що колись постали за відродження України. Учасники походу вперше розповіли людям про замовчувану історію — знищення московським військом всіх мешканців Батурину у трагічному листопаді 1708 року. Рухівці і просвітяни насипали курган, як символічну могилу жертвам того терору, встановили на ньому хрест. А поруч поклали пам’ятну плиту на честь Івана Мазепи і його козаків.
    Мабуть же, нині обласним та й всеукраїнським Руху і «Просвіті» варто відзначити 25-річчя того походу, того першого кроку для  відродження Батурина в нашій  національній пам`яті.
   Завершити ж цей ряд варто ще одним скасуванням традиційного і вкрай важливого заходу. Запланований на серпень цього року VIВсесвітній Форум українців не відбудеться. Українська Всесвітня Координаційна Рада кілька тижнів тому ухвалила провести цей черговий Форум 20—21 серпня 2015 року. УВКР, як керівний орган світового українства, що обирається якраз на Форумах, мала повне право прийняти таку ухвалу. Тим більше, що на попередньому Vфорумі у 2011 році було ухвалено провести наступне зібрання українців світу якраз цього року. Але звичайно,УВКР, бідна, злиденно фінансована державою організація, офіс якої тулиться в кількох кімнатах обшарпаного будинку в глибині двору по вул. Антоновича (хоч вартував би якогось гарного старовинного особняка),  не може провести Всесвітній Форум без підтримки держави. Адже держави світу завжди підтримують свою діаспору.   Наша держава  фінансувала ці Форуми, щоб, «відбувши чергу» цією подачкою, на наступні кілька років практично забути про світове українство.
   І ось недавно в Києві побували лідери світового українства, найбільших діаспорних організацій. Вони і голова УВКР Михайло Ратушний побули на прийому в Кабміні, де урядовці переконували гостей, що VI Всесвітній Форум українців треба відкласти—на рік. Мотивація все та ж—мовляв, не на часі: війна, агресія, економічна криза.
    Що тут сказати: А, може, якраз на часі біло б зібрання українців нашої держави і світу— за участю представників щонайменше 20-мільйонів світового українства. Якраз зараз нам НА ЧАСІ і дуже важлива їхня підтримка,  їхній голос на захист суверенності Української держави. Українці діаспори й так багато роблять для цього, досить назвати величезну гуманітарну, фінансову допомогу для нашої армії,  воїнів АТО, численні акції протесту українців закордону проти російської агресії, на захист України. І до голосу цих українців прислухаються лідери держав Європи і світу. То чому б не посприяти подальшому єднанню світового українства.
    А щодо економічних чинників… Може, наша влада якраз цього і побоюється — чесної розмови з українцями світу про наші так звані «реформи», які лише б`ють по людях. Розмови про те, що практично нічого не змінилося після Майдану— щодо оновлення суспільства, очищення влади, покарання тих, хто довів до крові на Майдані.    То що, нічого сказати світовому українству?

Комментарии (30)

sector.world | 2020-03-02 09:16

Профессиональная компания sector поможет вам заработать на росте курса биткоина и других криптовалют с юридическими гарантиями. Наш сайт sector.world Телефон +79162718887 email admin@sector.world

Ответить | С цитатой

закажиотзывы.рф | 2020-02-06 12:01

Разместим положительные отзывы на Яндекс картах о вашей компании, в кратчайшие сроки поднимем рейтинг, поможем настроить приоритетное размещение на Яндекс картах.

Стоимость 10 отзывов - 4500 руб.
Вариант оплаты:

По счету на реквизиты

Перевод на карту СБ
Подробнее на сайте: http://закажиотзывы.рф

Ответить | С цитатой

welbex | 2020-01-26 15:43

Защитим ваш сайт от спам рассылок!
И если вы читаете это письмо, значит на вашем сайте формы захвата устарели и имеют недоработки, из-за которых вам на почту сыпятся подобные письма в больших количествах.

Мы исправляем данные проблемы с формами постоянно! — Каждый день!

После доработки вашей “формы”, вы навсегда защитите себя от такого рода спама, который мешает работать и постоянно отвлекает от дел.

Мы работаем с любыми CMS системами + самописными движками. Работаем профессионально.

По всем вопросам обращайтесь:
Телефон: +7 (958) 583-59-01
E-mail: welbex-sale2@yandex.ru

С уважением к Вам, команда профессиональных программистов.

Ответить | С цитатой

Интересная переписка | 2020-01-07 09:31

Обратитесь ко мне ! Помогу "попасть" в нужную вам почту, анонимность полная, консультации бесплатные.

Часто и много работы ? - хорошие скидки.

Предоплата не требуется ! Доказательства ( фото вашего письма, либо всей почты ) и т.д.

Прайс - 'Мaил'лиcт'бк'инбoкс' - 5000 рублей/ Яндекс 15 000р. Ukr 15 000р. Рамблер 15 000р. + Корпоративные. Взлом ватсап.

Так же пробив данных/детализация звонков/доступ в личный кабинет "билайн" "мтс" "ТЕЛЕ2" "Мегафон"

Банковсие пробивы физ/юр лиц и многое другое.

Для связи писать только на почту: uslugiopen2 @ gmail. com ( пробелы убрать )

Ответить | С цитатой

Edwardtum | 2019-12-21 16:20

С наступающим 2020 годом! Хочу сделать Вам подарок. А самый лучший подарок - это деньги)

Предлагаю сэкономить на рекламе Яндекс Директ до 48%! И потратить эти деньги в новом году на более важные вещи)

Если хотите сэкономить, переходите на наш сайт - http://roi-context.site/?utm_source=kwork&utm_medium=email&utm_campaign=xima84&utm_content=ng-2020

Или пишите нам ВК - vk.com/im?sel=392317153

Все подробно расскажем и покажем)

Ответить | С цитатой

Евгений | 2019-11-28 00:50

Привлекаем клиентов в Ваш бизнес, с помощью рассылки в формы обратной связи сайтов.

В наличии несколько баз, суммарным объемом более 5 млн сайтов СНГ.
Предоставляем скриншоты, подтверждающие выполнение обязательств с нашей стороны.

Приятные цены - нам выгодно, чтобы заказчик получал прибыль, значительно превышающую стоимость рассылки и обращался повторно.

В отличии от большинства наших конкурентов, оплату берем ТОЛЬКО за УСПЕШНО доставленные сообщения.
Напишите пожалуйста ответ на нашу почту: silinitcha1979@mail.ru
Если Вам удобнее другой способ связи, напишите на почту, какой именно.

P.S. Извините за беспокойство, если мы с Вами уже сотрудничаем.

Ответить | С цитатой

Александр | 2019-11-12 05:52

Привлекаем клиентов в Ваш бизнес, с помощью рассылки в формы обратной связи сайтов.

В наличии несколько баз, суммарным объемом более 5 млн сайтов СНГ.
Предоставляем скриншоты, подтверждающие выполнение обязательств с нашей стороны.

Приятные цены - нам выгодно, чтобы заказчик получал прибыль, значительно превышающую стоимость рассылки и обращался повторно.

В отличии от большинства наших конкурентов, оплату берем ТОЛЬКО за УСПЕШНО доставленные сообщения.
Напишите пожалуйста ответ на нашу почту: silinitcha1979@mail.ru
Если Вам удобнее другой способ связи, напишите на почту, какой именно.

P.S. Извините за беспокойство, если мы с Вами уже сотрудничаем.

Ответить | С цитатой

HenryVes | 2019-11-06 09:28

Корпоративный отдых в Подмосковье на природе с размещением. Большой выбор коттеджей в аренду.
Организация банкетов, конференций, семинаров, Новогодних праздников.
Яркий корпоратив под ключ! Изысканное меню. Отличный бар! До 100 человек. Звоните! Пишите в WhatsApp или на почту 79057933063@ya.ru
Тел.: +7(499)322-77-49 , +7(977)290-09-46 WhatsApp +79057933063

Ответить | С цитатой

Евгений | 2019-11-04 19:30

Привлекаем клиентов в Ваш бизнес, с помощью рассылки в формы обратной связи сайтов.

В наличии несколько баз, суммарным объемом более 5 млн сайтов СНГ.
Предоставляем скриншоты, подтверждающие выполнение обязательств с нашей стороны.

Приятные цены - нам выгодно, чтобы заказчик получал прибыль, значительно превышающую стоимость рассылки и обращался повторно.

В отличии от большинства наших конкурентов, оплату берем ТОЛЬКО за УСПЕШНО доставленные сообщения.
Напишите пожалуйста ответ на нашу почту: silinitcha1979@mail.ru
Если Вам удобнее другой способ связи, напишите на почту, какой именно.

P.S. Извините за беспокойство, если мы с Вами уже сотрудничаем.

Ответить | С цитатой

SEO-маркетолог | 2019-10-16 18:34

Я - частный SEO-маркетолог.
Работаю без предоплаты.
Вывод в ТОП из Яндекса без предоплаты за ОДИН месяц (и дальнейшая поддержка роста)!
Я работаю по большому списку слов (несколько тысяч) с фиксированной ценой 15000 рублей в месяц.
Сайт усиливается по словам, которые уже есть поиске Яндекса, но на дальних позициях.
Авторская безопасная технология без покупки ссылок.
Накрутками не занимаюсь.
Сайты под санкции не загоняю.
Подходит большинству сайтов, предлагающих услуги или товары (кроме одностраничных).
Сообщите мне с каким сайтом нужно работать для предварительной оценки возможности его усиления.
email: 5000top1@mail.ru
+7(995)9002533 (Tele2) есть WhatsApp

Ответить | С цитатой

закрытьДобавить комментарий: